Vakmanschap

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Meer informatie Minder informatie
17 maa
Evenement

Visie op leren en werken in het sociaal domein

Bent u geïnteresseerd in de vraag hoe we kunnen blijven beschikken over adequaat toegeruste professionals in welzijn en zorg? Bent u benieuwd hoe we leren en werken op een structurele manier kunnen vervlechten? Dan is de conferentie "Visie op...

21 maa
Evenement

Training Intercollegiale Adviesmeting Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Organisaties die de Intercollegiale Adviesmeting willen doorlopen dienen vooraf een training te volgen. De training informeert over het Kwaliteitslabel, en biedt gedegen oefening in gesprekstechnieken die nodig zijn om de branchespecifieke...