Nieuwsbericht

Doe mee aan de Week tegen Eenzaamheid 2024

24 juli 2024 | 1 minuut lezen

Van 26 september tot en met 2 oktober a.s. is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is extra aandacht voor het thema en zijn er speciale activiteiten. Verbinding staat centraal. Organiseer je ook een activiteit? Of kun je aandacht geven aan deze speciale Week? Doe dan mee en bestel gratis materialen voor je activiteiten.

Tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid organiseren sociaalwerkorganisaties, maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, actieve burgers, bedrijven en gemeenten honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Gratis materialen voor jouw activiteiten
Organiseert jouw organisatie ook activiteiten? Of vestig je in een van je bijeenkomsten speciaal de aandacht op dit belangrijke onderwerp? Maak dan gebruik van het ‘Kom erbij-pakket’ met aankledingsmaterialen zoals placemats, gesprekstarters, uitnodigingskaarten, vloerstickers en posters. Je kunt deze materialen tot 31 augustus a.s. gratis bestellen op deze website.

Handige communicatietoolkit
Sluit je liever via je communicatiekanalen aan bij de Week tegen Eenzaamheid? In de handige communicatietoolkit vind je onder meer beeldmateriaal, video, concept-berichten en social posts.

Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid start met een landelijke netwerkconferentie op woensdag 25 september a.s. in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De conferentie biedt kennis en inspiratie met boeiende sprekers voor wie in praktijk of beleid met het thema eenzaamheid te maken heeft. Deelname is kosteloos. Meer informatie vind je hier.

Kijk voor meer informatie, tips en materialen op de website van de Week tegen Eenzaamheid.