Twee bijeenkomsten Jongerenwerk - Online & Meidenwerk
Op woensdag 29 mei: de bijeenkomst Meidenwerk in Internationaal perspectief en dinsdag 28 mei bij de Online leefwereld van jongeren.
Op woensdag 29 mei 2019 organiseert Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst voor managers jongerenwerk/meidenwerk en jongerenwerkers / meidenwerkers over Meidenwerk in Internationaal perspectief.
Masa Toplak (Ljubljana, Slovenië) heeft in opdracht van Sociaal Werk Nederland het afgelopen halfjaar onderzoek gedaan naar het meidenwerk in Nederland, Oostenrijk en Slovenië. Hoe is het jongerenwerk in deze landen georganiseerd, en welke rol heeft het meidenwerk hierin? Wat is de aanleiding voor meidenwerk, en welk doel dient het? En welke methodieken worden in de verschillende landen gebruikt?
Masa deelt de resultaten en inzichten uit haar onderzoek. Graag willen we hierover in gesprek met jongeren-/meidenwerkers! Wat valt op aan het meidenwerk in de andere landen, vergeleken met Nederland? Wat kunnen we van elkaar leren? Deelnemers aan de bijeenkomst zijn opgeroepen om hun ervaringen te delen en hierover door te praten.
Datum, tijd en locatie
De bijeenkomst vindt plaats op 29 mei 2019 van 14.00 tot 16.00 uur bij Sociaal Werk Nederland in Utrecht.
Let op: dit is een gewijzigde datum! Deze bijeenkomst was oorspronkelijk gepland op 28 mei. Vanwege de aangekondigde staking van het OV die dag hebben we de bijeenkomst moeten verplaatsen naar woensdag 29 mei 14.00 uur.
Bijeenkomst Meidenwerk - Aanmelden, gratis
U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@sociaalwerk.nl (Onderwerp ‘Bijeenkomst meidenwerk’). Deelname is gratis.
Op dinsdag 28 mei 's middags: leer meer over de theorie, beleid en praktijk op de themabijeenkomst Online jongerenwerk - 28 mei in Utrecht, 13-17 uur.
Let op: mogelijk wordt ook deze bijeenkomst verplaatst naar een andere datum.
Vroeger ontmoette je als jongerenwerker jongeren op straat, het voetbalveld of skatepark. Maar inmiddels is je werkveld uitgebreid naar de online wereld. Zes op de tien jongeren zit elke dag minimaal drie uur op de smartphone. Voor professionals is het nit langer voldoende alleen offline actief te zijn.
Jouw werk en de wijze waarop je jongeren kunt bereiken en begeleiden is hierdoor deels veranderd. Wat voor invloed heeft de online leefwereld op het opgroeien van jongeren? Hoe kun je als jongerenwerker hierop aansluiten en hoe stel je kaders in het persoonlijke online contact?
Hetzelfde vraagstuk speelt op strategisch niveau bij managers jongerenwerk. Wat vraagt het van een bestuurder of manager om online jongerenwerk te implementeren in beleid en organisatie? Wat vraagt online jongerenwerk in de samenwerking met gemeente en partners?
Drie experts delen de laatste inzichten en je gaat aan de slag in een aantal werksessies.
Sprekers
De invloed van social media op jongeren en hoe je hier mee kunt omgaan
Helprich ten Heuw, coördinator van de minor Media Literacy and Parental Mediation bij Hogeschool Windesheim en expertcoach mediaopvoeding.
De meerwaarde van Online Jongerenwerk: beleid en praktijk
Jeroen van den Broek, inhoudsdeskundige straatcultuur, social media & jeugdcriminaliteit bij Stichting JOZ en oprichter Online Jongerenwerk in Rotterdam.
Guilherme Carinhoza Da Graca, Adjunct-Directeur bij Stichting JOZ en oprichter Online Jongerenwerk in Rotterdam.