Armoede en bestaanszekerheid

Sociaal werkers staan dicht bij mensen. Hierdoor zijn ze in staat om problemen vroegtijdig te signaleren en snel ondersteuning te bieden. Dat is waar mensen in armoede mee geholpen zijn. Het doorbreekt de intergenerationele armoedespiraal en verergering van problematiek. In plaats van curatie – symptoombestrijding met financiële noodsteun en voedselbanken – is in elke wijk een stevige (vroeg)signalerings- en preventieaanpak nodig. Een aanpak waardoor mensen in beeld komen vóórdat problemen uit de hand lopen. Hierdoor neemt ook de instroom in (jeugd)zorg en GGZ af.

Meer informatie Minder informatie
20 jun
Evenement

Symposium 'Schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking'

MEE NL organiseert op 20 juni een symposium over schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijk beperking en hoe we deze kunnen voorkomen en verminderen. 

Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke...

20 jun
Evenement

Symposium schuldenproblematiek bij mensen met een laag IQ

MEE NL organiseert op 20 juni 2017 in Utrecht een symposium met als thema ‘Hoe kunnen we de schuldenproblematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking voorkomen en aanpakken?’. Professionals, werkzaam in het sociale domein, kunnen...

22 jun
Evenement

Landelijke Moed en Morgen bijeenkomst bij de Rabobank Salland, Hanzeweg 3 Deventer

Op 22 juni is het zover, de afsluiting van het project Armoede en Schulden / Moedige Mensen 1 en het begin van Moedige Mensen 2!

Een bijzondere bijeenkomst: een dag over schuld, schuldgevoel, van probleem naar oplossing en van blinddates...