Preventieve aanpak radicalisering voor professionals
Radicalisering is in het licht van diverse ontwikkelingen een erg actueel thema waar veel vragen over zijn. Denk aan IS, Syriëgangers, de aanslag op Charlie Hebdo en recent de aanslagen in Parijs.
Professionals (jongerenwerkers, sociale wijkteams, docenten, et cetera) spelen niet alleen een belangrijke rol bij de signalering van radicalisering, maar ook bij de aanpak en omgang met (mogelijke) radicalisering. Zij zitten echter regelmatig met vragen als: hoe maak je radicalisering bespreekbaar? Hoe kom je er achter of er daadwerkelijk sprake is van een signaal van radicalisering, en hoe stem je dat verder af? Hoe kan je voorkomen dat een jongere (verder) radicaliseert? Hoe zorg je voor privacy en voorkom je stigmatisering? En als je melding maakt van (mogelijke) radicalisering, wat gebeurt daar dan precies mee? Hoe voorkom je dat de vertrouwensrelatie met een gezin wordt verbroken?
Vanuit het Integrale Aanpak netwerk organiseert Platform31 daarom in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken een themabijeenkomst specifiek voor professionals die meer willen leren over de plek van signalering van radicalisering binnen een integrale aanpak en over het versterken van hun eigen rol.
De opzet van de bijeenkomst is bij uitstek interactief en zal met name bestaan uit vier inhoudelijke workshops. Elke workshop wordt geleid door experts met stevige ervaring in de praktijk.
Voor meer informatie en aanmelden: http://www.platform31.nl/bijeenkomsten/preventieve-aanpak-radicalisering