Activiteit

Opof bijeenkomst

28 mei
Hogeschool Domstad, Utrecht
Donderdag 28 mei 2015
09:30 tot 16:30
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
2 minuten lezen

Uitnodiging bijeenkomst OPOF

28 mei 2015

Hogeschool Domstad, Koningsbergerweg 9, UTRECHT

De MOgroep nodigt de P&O’ers in de branche van harte uit voor het P&O-overleg (OPOF) op donderdag 28 mei a.s. in Hogeschool Domstad. We hebben voor deze dag weer een mooi programma samengesteld!

In de ochtend is er volop aandacht voor het loopbaanbudget dat per 1 juli wordt ingevoerd en zullen we laten zien welke middelen er ontwikkeld zijn voor de implementatie van het loopbaanbudget in de organisaties. We laten onder andere zien een power point presentatie waarvan in de organisaties zelf gebruik kan worden gemaakt om de werknemers te informeren over het doel van het loopbaanbudget en de mogelijkheden. Onderdeel van de power point presentatie is ook een animatie. Andere middelen die aan bod zullen komen, zijn een bericht voor werknemers dat op de website van FCB verschijnt, formats voor de vastlegging en aanwending van de gemaakte afspraken. Een checklist met vragen/aandachtspunten die behulpzaam zijn voor het voeren van het jaargesprek zal op interactieve wijze met de deelnemers worden besproken. Daarnaast worden de deelnemers geïnformeerd over het administratieve proces voor de verwerking van het loopbaanbudget en de bijeenkomsten die hierover hebben plaatsgevonden met de salarisadministratiekantoren en/of softwareleveranciers.

Aan het einde van de ochtend is het woord aan Bas van Mierlo, manager Bedrijfsondersteunende processen bij Zienn Opvang en Ondersteuning. Zienn heeft net als veel andere organisaties in de sector te maken met de kanteling naar krachtgericht werken, in lijn met de 8 bakens van Welzijn Nieuwe Stijl. De uitdaging is om de basiscompetenties van de professional hierop af te stemmen, onder andere door krachtgerichte communicatie in de begeleiding van clienten én door de versterking van interne communicatie. De ervaring bij Zienn is dat niet kan worden volstaan met bijscholing die gericht is op het aanleren van een krachtgerichte communicatiestijl. Er moet eveneens een structuur worden opgezet voor de borging van de opgedane kennis, zodat deze communicatiestijl echt onderdeel wordt van nieuw gedrag. Bas biedt de deelnemers inzicht in het proces bij Zienn en vertelt over de valkuilen en succesfactoren.  

Na de lunch nemen Claar Lewin, adviseur bij Linxx, en Marga Rijken, trainer, coach en adviseur op het gebied van organisatieontwikkeling,  het middagprogramma voor hun rekening. Dit is geheel gewijd aan duurzame inzetbaarheid, als kans voor verandering. Hoe pak je dat nou aan in de eigen organisatie? En wie heeft daarin welke rol en verantwoordelijkheid?

Claar en Marga geven een presentatie over het scholingsprogramma dat zij hebben ontwikkeld voor organisaties en medewerkers in de branche: een krachtige organisatie met krachtige medewerkers. Dit scholingsprogramma bestaat uit een aanbod voor medewerkers, managers en P&O’ers. Tijdens het OPOF lichten zij een aantal elementen uit de scholing voor P&O’ers alvast uitgebreider toe, aan de hand van twee workshops. Eén workshop waarbij de visie van de P&O-manager op duurzame inzetbaarheid centraal staat, met behulp van de methode Appreciative  Inquiry. En één workshop waarbij het gaat om de waarde van weerstand. Hoe kun je weerstand gebruiken om kansen te pakken?

U kunt zich tot woensdag 27 mei voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden: https://visitors.cngrs.com/register.aspx?project=10f03b16-fc77-49ea-91c1-495eb99f94ca