Activiteit

Kom 26 november naar Stronger Together: het event over eenzaamheid bij jongeren

26 nov
Dinsdag 26 november 2024
12:00 tot 17:00
Bijeenkomst
2 minuten lezen

Meer dan 500.000 jongeren in Nederland voelen zich sterk eenzaam. Het aanpakken van dit probleem is een urgente maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wil je weten wat jij kunt doen? Op dinsdag 26 november vindt Stronger Together plaats, hét learning event over eenzaamheid bij jongeren. Tijdens deze boeiende dag deelt Thijs Launspach zijn inzichten over hoe we samen de wereld van jongeren kunnen verbeteren en een sterke sociale omgeving kunnen creëren. Bereid je voor op inspirerende dialoogsessies en laat je meeslepen door het enthousiasme van dagvoorzitter Irene Moors. Mis dit unieke event niet!

Vanuit Sociaal Werk Nederland vinden we het belangrijk dat er voor jongeren met gevoelens van eenzaamheid voldoende laagdrempelige plekken en mogelijkheden zijn om andere jongeren te ontmoeten in groepen. Juist door groepsactiviteiten ontwikkelen jongeren veerkracht, zelfvertrouwen en eigen antwoorden op problemen.

De weerbaarheid bij jongeren met elkaar versterken
Uit onderzoek van het Trimbos Instituut (2023) blijkt dat jongeren de druk in de samenleving niet aankunnen. Ze ervaren stress door school, door de mening van anderen en ze hebben moeite met de vele keuzes die ze moeten maken. Daarnaast hebben ze last van prestatiedruk en maatschappelijke verwachtingen, wat eenzaamheid tot gevolg kan hebben. Het is daarom dusdanig belangrijk dat we een samenleving creëren waarin jongeren zich thuis voelen en waarin ze kunnen zijn wie ze zijn (Machielse, 2023). Tijdens Stronger Together deelt psycholoog en bestsellerauteur Thijs Launspach hoe we de omgeving van jongeren kunnen versterken waardoor zij zich minder snel eenzaam voelen en meer verbinding vinden. Hij laat horen dat verbinding het tegengif is in een wereld van nooit-genoeg-zijn.

Over gastspreker Thijs Launspach
Thijs Launspach is psycholoog, spreker en bestsellerauteur en expert op het gebied van mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en de impact van sociale media. Daarnaast is hij columnist van het AD, podcastmaker, docent aan The School of Life en gast in tal van programma’s.

Over het programma
Stronger Together biedt een gevarieerd programma dat perfect aansluit bij beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Met inspirerende sprekers uit de praktijk, beleid en wetenschap, krijg je antwoorden op jouw specifieke vragen over eenzaamheid. Kies zelf met wie jij in gesprek gaat tijdens boeiende dialoogsessies. Wat wilde je altijd al vragen aan beleidsmakers? En naar welke wetenschappelijke inzichten ben je nieuwsgierig? Ontdek het op dinsdag 26 november in ’s-Hertogenbosch en laat je inspireren!

Praktische info
Voor slechts € 75,- kun je deze leerzame en inspirerende dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan 250 professionals. Stronger Together vindt plaats bij de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Het inhoudelijke programma duurt van 12.00u tot 17:00u. Meer info en aanmelden vind je op de website van Join Us.

Organisatie
Stronger Together wordt georganiseerd door Join Us in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut, Vereniging Nederlandse Gemeenten, 113 zelfmoordpreventie en Sociaal Werk Nederland. En mede mogelijk gemaakt door de het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en maatschappelijk partner M&M’s (Mars).

Locatie

Boschdijkstraat 45
5211 VD ‘s-Hertogenbosch