Release! Korte film voor promotie van 'De Kracht van Groepswerk'
‘Wij geloven in de kracht van ons collectieve werk. Daarom hebben wij als groepswerkers zelf deze superkorte film gerealiseerd… met onze eigen bevlogenheid en een beetje steun van Sociaal Werk Nederland!’
‘Wij’, dat zijn Ingrid Peters, van Sterker sociaal werk, Han Baeten van Versa Welzijn en Patricia te Braak van Santé Partners Vitras. Deze sociaal werkers van verschillende organisaties maakten een plan, ritselden sponsoren en meedenkers, vonden een filmmaker en nu is de film af.
Rake deelnemers aan groepswerk
De film laat zien hoe 10 bewoners eerst aarzelend, maar uiteindelijk vol energie deelnemen aan groepswerksessies. De korte film raakt je, omdat de oud-deelnemers van een echte groepswerkgroep meewerkten en werden geïnterviewd. Zij vertellen oprecht over hun twijfels vooraf om 'met wildvreemden te praten over je persoonlijke leven', maar vooral over hoeveel het groepswerk hen heeft opgeleverd.
Start de film, open het gesprek, deel de film!
De film kan door elke sociaal werker in het land gebruikt worden: om weifelende bewoners over de drempel te trekken, want je kunt het filmpje op je mobiel laten zien. Sociaal werkers kunnen de film ook gebruiken om gemeenten, onderwijs, wijkteamcollega’s of managers uit te leggen wat groepswerk is en hen zo overtuigen van de kracht van deze aanpak. De film is zo gemaakt dat hij door elke groepswerker in het land gebruikt kan worden.
Sponsoren: sterk staaltje groepswerk van de sector!
Deze promofilm over de meerwaarde van het collectief aanbod is mede tot stand gekomen door financiële bijdragen van Sociaal Werk Nederland, BPSW (Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk) en acht sociaalwerkorganisaties verdeeld over het land: Stichting Wel.kom, Veens Welzijn, Socius Maatschappelijk Dienstverleners, Tinten Welzijnsgroep, Sociaal Team Houten, Versa Welzijn, Sterker sociaal werk en Santé Partners.
Praktisch
- De film is af te spelen op je smartphone of je computer
- De lange versie duurt 4'30" minuten en staat hieronder
- Wil je de film op jouw site zetten? Dan vind je hier de vimeoplek en voor embedden youtube de url hier.
- Daarnaast is er een korte versie om op je website en/of social media te gebruiken: vimeoplek hier en embedden youtube hier.
- In de bijlage een minitoolkit met tips voor het gebruiken van de film en meer!