Nieuwsbericht

Opbouwwerk Duurzaamheid XL: dit mag je niet missen!

23 oktober 2024 | 1 minuut lezen

In de afgelopen jaren organiseerde Krachtproef - het netwerk en de beweging van opbouwwerkers - diverse werkbezoeken over duurzaamheid. Van Rotterdam tot Arnhem verdiepten zij zich met collega's en partners in de inzet van opbouwwerkers op de energietransitie en verduurzamen. Op woensdag 27 november krijgen deze werkbezoeken een vervolg in een XL-versie in de Koepelkerk in Arnhem.

Programma
Keynote sprekers zijn Kees Vendrik en Anita Keita. Kees Vendrik is voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform en licht toe waarom een inclusieve en rechtvaardige klimaataanpak niet zonder opbouwwerkers kan. Anita Keita is voorzitter van het bestuur Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners en zal vanuit dat perspectief haar verhaal doen. Joop Hofman (Rode Wouw) gaat in gesprek met opbouwwerkers over hoe zij werken aan klimaataanpak.

Verder zijn er vier Learning Labs over actuele vragen zoals de bijdrage van opbouwwerk aan klimaatrechtvaardigheid, de vereiste deskundigheid, het creëren van ruimte voor de inzet van opbouwwerk voor duurzame buurten en het betrekken van bewoners.

Meer informatie en aanmelden
In de flyer lees je meer over de sprekers en het programma. Aanmelden kan via deze link.

Het programma start om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur.
Locatie: Koepelkerk in Arnhem.

Ben je benieuwd naar hoe jij je positie in de verduurzaming kunt oppakken in de wijk? Lees dan dit position paper van Sylvia de Goede en Paul Vlaar (Krachtproef, juli 2024).

Wil je meer weten, neem dan contact op met Edwin Luttik, senior adviseur, of via 06 - 2207 3745.