Nieuwsbericht

Schrijf je in voor het congres Sociaal Raadsliedenwerk 2025

21 oktober 2024 | 2 minuten lezen

Het Congres Sociaal Raadsliedenwerk 2025 komt eraan! Het jaarlijkse congres van en voor sociaal raadslieden en ketenpartners. Op 29 januari 2025 ben je van harte welkom in Van der Valk Hotel Veenendaal. Deze keer is het thema:  De krachten gebundeld.

De kracht van sociaal raadsliedenwerk
Sociaal raadslieden zijn inmiddels onmisbaar in het sociaal domein: ze zijn makkelijk en laagdrempelig toegankelijk voor inwoners, hebben een onafhankelijke positie en signaleren snel als een uitwerking van wet- en regelgeving niet goed uitpakt voor inwoners. Steeds vaker wordt een beroep op het sociaal raadsliedenwerk gedaan om mee te denken met acties en processen van ketenpartners vanwege de brede kennis, het zien van samenhang en de praktische vertaalslag. Dat is ook de kracht van het sociaal raadsliedenwerk. Of, zoals Maarten Bockting, de winnaar van de Sociaal Raadslieden Award 2024 het eenvoudig verwoordde: “Sociaal raadslieden weten de juiste paadjes te bewandelen.”
 
We kunnen het niet alleen
Vorig jaar hebben we ingezet op meer zichtbaarheid. Dat is gelukt. De sociaal raadslieden zijn zichtbaarder dan ooit. Maar we kunnen het niet alleen. We hebben onze partners nodig. Want de paadjes hebben soms hobbels en gaten, zoals niet werkbare of zelfs fouten in wet- en regelgeving, die raadslieden niet alleen kunnen repareren. Hulp van anderen is dan onmisbaar om het pad weer begaanbaar te maken. Het hebben van een netwerk, weten waar de ander goed in is en vervolgens de krachten bundelen; dát geeft een stevig fundament aan het werk van sociaal raadslieden en aan de ondersteuning die we de inwoner kunnen geven.
 
Sociaal Raadslieden Award 
Tijdens het congres leggen we verschillende vraagstukken aan je voor en delen we de ideeën die er zijn. Daarnaast draagt het congres bij aan het op peil houden en vergroten van je vakkennis. En nomineer jouw kandidaat voor de 2e Sociaal Raadslieden Award 2025! 

Heb jij een collega die het sociaal raadsliedenwerk op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht? Of die bijzondere aandacht heeft gevraagd voor knelpunten waar onze cliënten in vastlopen? Of ken je een nieuw initiatief/project dat voorziet in een behoefte van burgers?

Kortom: welke persoon of welk initiatief verdient het om in het zonnetje te worden gezet en de 2e Sociaal Raadslieden Award te winnen? Laat het ons weten en draag jouw kandidaat door vóór 11 januari 2025 een e-mail te sturen naar sociaalraadsliedenverkiezing@sociaalwerk.nl

Wanneer?
Woensdag 29 januari 2025 van 10.00 tot 17.15 uur.

Waar?
Van der Valk Hotel Veenendaal.

Bestemd voor
Medewerkers van sociaal raadslieden, Juridisch Loket, sociale advocatuur, schuldhulpverlening, bewindvoerders, griffiers van rechtbanken en docenten sociaal werk en sociaaljuridische dienstverlening.

Accreditatie
Registerplein in aanvraag.

Investering
€ 349,00 excl. btw per persoon.

Leden Sociaal Werk Nederland
€ 249,00 excl. btw per persoon.

Leden LOSR
€ 229,00 excl. btw per persoon.

Inschrijven
Op www.losrcongres.nl vind je meer informatie over onder andere het programma, de sprekers en de verkiezing. Hier kun je je ook inschrijven.

Wil je meer weten over het congres of over sociaal raadsliedenwerk? Neem dan contact op met Sandra van Elten, via e-mail of tel. 06 - 5550 4949.