Nieuwsbericht

Bestuurlijk Congres Kinder- en Jongerenwerk uitverkocht, staatssecretaris Karremans keynote

2 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Het Bestuurlijk Congres Kinder- en Jongerenwerk, op 17 oktober in Alkmaar, is compleet uitverkocht! Deze overweldigende belangstelling laat het belang van het congres en de grote betrokkenheid bij het kinder- en jongerenwerk als verbindende schakel in de samenleving zien. Maar niet getreurd als je geen ticket hebt weten te bemachtigen. We werken aan een product om de belangrijke opbrengsten van deze dag met jullie te delen.

Waarom dit congres zo belangrijk is
Hoewel veel gemeenten het kinder- en jongerenwerk steeds meer erkennen als serieuze partner in het jeugddomein, is (specifieke) aandacht voor welke rol het kinder- en jongerenwerk kan hebben binnen deze integrale aanpak van belang. Hoe krijgt die rol vorm binnen het beleid, wat vraagt dit aan randvoorwaarden en hoe kan deze verder worden versterkt.

Met inspirerende sprekers zoals burgemeester van Alkmaar Anja Schouten, wethouder Jasper Nieuwenhuizen, staatssecretaris Vincent Karremans en politiechef Hamit Karakus, belooft het congres een inhoudelijke dag te worden vol inzichten en praktische handvatten om het kinder- en jongerenwerk nog beter te positioneren binnen gemeenten.

Opbrengsten van het congres voor iedereen beschikbaar 
Om de opbrengsten en inzichten van de dag breed te kunnen delen, werken we aan een product voor iedereen die te laat was met aanmelden. Dit zal niet alleen bruikbaar zijn voor organisaties en professionals, maar ook voor gemeenten en andere stakeholders om meer bewustzijn en draagvlak te creëren voor ons prachtige vak.

Denk hierbij aan een samenvatting van de themasessies, de paneldiscussies en de meest inspirerende bijdragen van de sprekers. Het doel is om het gesprek rondom de versterking van het kinder- en jongerenwerk door te laten klinken, ook na het congres.

Meld je aan voor de wachtlijst! 
Wil je toch nog kans maken om het congres bij te wonen?
Meld je dan aan voor de wachtlijst via directie@sociaalwerk.nl  Als er plekken vrijkomen, zullen wij contact met je opnemen.