Nieuwsbericht

Versterking gezocht voor bestuur Sociaal Werk Nederland

10 september 2024 | 1 minuut lezen

Omdat de zittingstermijn van enkele bestuurders afloopt, ontstaat er ruimte voor versterking van het bestuur van Sociaal Werk Nederland. Is dit voor jou het juiste moment om de handschoen op te pakken en je bestuurlijke ervaring en talenten in te zetten voor de branche? Check dan het bestuursprofiel en stel je vóór 18 oktober a.s. kandidaat.

Het bestuur van Sociaal Werk Nederland vervult een cruciale rol in het toezien op een effectieve en efficiënte vereniging en het gezamenlijk krachtig profileren en positioneren van de branche op landelijk niveau. Omdat de zittingstermijn van enkele bestuurders afloopt, ontstaat er op korte termijn ruimte voor versterking. Het huidige bestuur telt vier leden en mag worden versterkt met vier nieuwe bestuursleden, die in tweetallen per 1 december 2024 en 1 april 2025 aansluiten. Zodat ons bestuur snel weer op volle sterkte is.

Hoe werkt het?
Geïnteresseerden die voldoen aan het bestuursprofiel, kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 18 oktober a.s. aanmelden via het formulier kandidaatstelling. In lijn met de verkiezingsprocedure die staat beschreven in het verenigingsreglement, heeft het bestuur een selectiecommissie benoemd bestaande uit een voorzitter, twee leden en een secretaris. De commissie draagt zorg voor de werving en selectie van kandidaten en voert in oktober en november in Utrecht selectiegesprekken. Op basis hiervan wordt een voordracht gedaan aan het bestuur. De uiteindelijke verkiezing vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 27 november a.s.

Meld je aan!
Is dit voor jou het juiste moment om de handschoen op te pakken en je visie, ervaring en bestuurlijke talenten in te zetten voor de branche? In deze uitdagende maar zeker ook kansrijke tijd voor het sociaal werk? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Lex Staal, directeur-bestuurder Sociaal Werk Nederland en secretaris van de selectiecommissie, via e-mail.

Ben je benieuwd wat de rol van bestuurder behelst, neem dan contact op met Ad van Rijen, directeur-bestuurder WijZijn en voorzitter van de selectiecommissie, via
e-mail.