Nieuwsbericht

UITNODIGING PwC-bijeenkomst over complexe btw-vraagstukken

28 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Veel sociaalwerkorganisaties worstelen met btw-vraagstukken, zoals bij thema's als detachering tussen partijen, penvoerderschap en het toenemende gebruik van gemeenschappelijke backoffices. Om onze leden hierin te ondersteunen, heeft Sociaal Werk Nederland PwC de opdracht gegeven een handreiking te schrijven. Hiervoor heeft PwC  input nodig vanuit de praktijk van onze leden. Wij nodigen u daarom van harte uit voor twee PwC-bijeenkomsten: een digitale en een fysieke. In de sessies antwoorden op specifieke btw-vraagstukken en het bespreken en delen van praktijkvoorbeelden met twee btw-experts van PwC. Deelname voor leden is kosteloos.

Informatie- en dialoogbijeenkomsten
Speciaal voor leden van Sociaal Werk Nederland organiseert PwC twee bijeenkomsten om antwoord te geven op specifieke btw-knelpunten en om in dialoog te gaan over die knelpunten. De opgehaalde input gebruikt PwC voor het opstellen van een handreiking. De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door Rick van Bergenhenegouwen en Tim Klooster, beide belastingadviseur voor de publieke sector bij PwC.

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd:

Handreiking wordt opgesteld door PwC
Op basis van de vragen en knelpunten uit de bijeenkomsten stelt PwC een handreiking op voor de leden van Sociaal Werk Nederland. De handreiking vormt daarnaast de basis voor de belangenbehartiging van de vereniging.

Voor wie is het bedoeld?

  • Voor directeuren en financiële stafmedewerkers
  • Maximaal 25 personen per bijeenkomst voor een kwalitatieve dialoog

Onderwerpen die aan bod komen in de handreiking

  • Diverse samenwerkingsvormen, inclusief de belangrijkste fiscale aandachtspunten.
  • Detacheringen van personeel, wanneer kan het btw-vrijgesteld en wanneer niet.
  • Penvoerderschap van kosten, en de fiscale gevolgen daarvan.
  • Gemeenschappelijke backoffices, de belangrijkste aandachtspunten daarvan.
  • Andere onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen op het gebied van samenwerkingen en btw.

Vooraf input leveren of vragen
Vooraf input leveren, of vragen stellen kan door een mail te sturen of te bellen naar Sezgin Yilgin (Strateeg Financiering en Inkoop Sociaal Werk Nederland – sezgin.yilgin@sociaalwerk.nl – M 06-1235566)