Nieuwsbericht

OPOF over arbeidsmarkt, diversiteit en inclusie

21 augustus 2024 | 2 minuten lezen

Twee keer per jaar organiseert Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst speciaal voor P&O- en HR-professionals. Tijdens deze bijeenkomsten staat het delen van inzichten over arbeidsrecht, de cao, HRM-ontwikkelingen en de arbeidsmarkt centraal.

Wat kun je verwachten?

Kennisuitwisseling: oplossingen in een krappe arbeidsmarkt 
Als grootste werkgeversvereniging van Nederland pleit AWVN voor het hervormen van de arbeidsmarkt. Hoewel 'Den Haag' daarin vooral aan zet is, kunnen werkgevers al het nodige doen. Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de oplossingsrichtingen en enkele praktijkvoorbeelden. Gastspreker is Gerwin van der Lei, adviseur arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen bij AWVN. 

Kennisuitwisseling: Onderzoek diversiteit en inclusie 
Yeppe van Koningsbrugge heeft een afstudeeronderzoek uitgevoerd onder de leden van Sociaal Werk Nederland, gericht op de ervaringen van werknemers rond diversiteit en inclusie op de werkvloer. Tijdens deze sessie presenteert Yeppe de resultaten van dit onderzoek en bespreekt zij in hoeverre werknemers diversiteit en inclusie daadwerkelijk ervaren en welke factoren hierop van invloed zijn. De inzichten bieden waardevolle aanknopingspunten om diversiteit en inclusie te bevorderen. 

Inspiratie: Diversiteit en inclusie
Diversiteit en inclusie zijn termen die we allemaal kennen, maar wat betekenen ze precies voor jouw organisatie? Tijdens een interactieve workshop, geleid door Jessica Rits, wordt het belang van diversiteit en inclusie toegelicht. Je krijgt niet alleen inzicht in wat deze begrippen inhouden, maar ook wat er nodig is om jouw organisatie daadwerkelijk divers en inclusief te maken en te houden. Wat heb jij nodig om hier een rol in te spelen? Deze workshop biedt praktische handvatten en inspiratie om diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie concreet op de agenda te zetten. 

Netwerkmogelijkheden
Ontmoet collega's uit verschillende organisaties en bouw waardevolle connecties op tijdens de aansluitende netwerkborrel. 

Wanneer, hoe laat en waar? 
Op donderdag 10 oktober starten we om 13.00 uur. Je bent vanaf 12.30 uur welkom bij Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht

Hogeschool Domstad ligt op loopafstand van het NS-station Utrecht Centraal. Kom je met de auto dan kun je parkeren bij P+R Westraven. Met de tram ben je in een paar minuten bij de hogeschool (vijf tramhaltes). Houd ook Van A naar Beter in de gaten voor de verschillende wegwerkzaamheden in en om Utrecht.

Deelname is kosteloos, maar let op: het aantal plekken is beperkt. 

Aanmelden kan hier.

Met vragen over de OPOF kun je terecht bij Iris de Ruiter.