Nieuwsbericht

Meld je aan voor het webinar AVG

20 augustus 2024 | 2 minuten lezen

Werk je bij een kleine tot middelgrote lidorganisatie en hou je je bezig met het organiseren van de AVG? En raak je soms ook het spoor bijster binnen al die regels? Reserveer hier een plekje voor de verdiepingssessie over de AVG op dinsdag 29 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. De kennis en inzichten die je opdoet kun je daarna doorgeven aan andere professionals binnen je organisatie.  

Verschillende leden geven aan dat ze behoefte hebben aan ondersteuning bij de AVG. Daarom organiseren we dit jaar diverse verdiepingsbijeenkomsten voor medewerkers die zich bezighouden met kwaliteit en kwaliteitsonderwerpen. Om nog scherper te krijgen wat jij als deelnemer wil weten, vragen we je bij aanmelding om casuïstiek aan te leveren.

In dit webinar 

  • Behandelen we concrete sociaal werk casussen die jij als deelnemer (anoniem) kunt insturen: hoe ga je om met de AVG in concrete situaties, wat mag wel en wat niet?
  • Delen we tips en tricks om awareness in de organisatie te vergroten en professionals mee te krijgen: hoe zorg je dat privacy goed op het netvlies staat en dat er een goede privacycultuur ontstaat in je organisatie?  

Door wie? 
Steven Kant was Functionaris Gegevensbescherming bij verschillende organisaties in het sociaal domein en heeft ruime ervaring bij sociaal werk organisaties. Momenteel is hij senior consultant bij Highberg. Hij houdt zich vooral bezig met het helpen van organisaties in het zetten van de volgende stap in hun privacy- en informatiebeveiligingsvolwassenheid. Steven doet dit voornamelijk in de rol van Functionaris Gegevensbescherming (FG) en Privacy Officer (PO).   

Goed om te weten

  • Bij aanmelding kun je direct anoniem een casus insturen waar jij vragen over hebt. We maken daarna met Steven een selectie van de inzendingen. 
  • Meld je uiterlijk vrijdag 11 oktober aan. Het webinar kan alleen doorgaan bij een minimum aantal deelnemers. 

Aanmelden kan hier.

Basis E-learning AVG 
Als je voorafgaand aan het webinar je basiskennis over AVG wilt opfrissen raden we je aan de e-learning te volgen. In een uur ben je op de hoogte van alle noodzakelijke basics uit de AVG. De heldere video’s en sprekende voorbeelden uit de praktijk van het sociaal werk verduidelijken en zetten je aan tot nadenken en tot een gesprek. 
 

Zien we jou ook op 29 oktober?

Heb je nog vragen? Mail naar Eva Bos.