Nieuwsbericht

Startpakket voor dementievriendelijke ontmoetingsplek

20 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Alzheimer Nederland heeft een startpakket ontwikkeld voor onder andere buurthuizen en wijkcentra zodat zij ook toegankelijk worden voor mensen met beginnende dementie. Het startpakket is inclusief inhoudelijke begeleiding en een eenmalige financiële sponsoring van € 5.000,-.

Een dementievriendelijke ontmoetingsplek is een fijne plek in de buurt om mensen te ontmoeten en actief te blijven. Samen gezellige activiteiten ondernemen in een veilige en vertrouwde omgeving. Een plek, waar iedereen welkom is, ook mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie. Daarom ondersteunt Alzheimer Nederland mensen met beginnende dementie onder andere met dementievriendelijke ontmoetingsplekken.

Waarom een dementievriendelijke ontmoetingsplek?
Een op de vijf mensen krijgt dementie. In 2030 zijn er 700 tot 1.000 ontmoetingsplekken nodig voor mensen met (beginnende) dementie. Naast specifieke plekken voor mensen met dementie is het hard nodig dat bestaande plekken dementievriendelijk worden. Dat kan al met een kleine aanpassing. Zo kunnen mensen met beginnende dementie zo lang mogelijk actief blijven.

Meer informatie
Wil je meer weten over het dementievriendelijk maken van een ontmoetingsplek? Bekijk hier de video of lees de flyer.

Je kunt je ook direct aanmelden om een ontmoetingsplek dementievriendelijk te  maken.

Heb je vragen, mail dan naar ontmoetingsplek@alzheimer-nederland.nl