Nieuwsbericht

Sluit aan bij de regiobijeenkomsten Krachtig ouder worden

12 augustus 2024 | 2 minuten lezen

In het kader van het project Krachtig ouder worden: praat vandaag over morgen worden in het najaar regiobijeenkomsten georganiseerd. Het project is onderdeel van de Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO)-werkorganisatie waaraan ook Sociaal Werk Nederland deelneemt. Sluit aan bij één van de reeds geplande bijeenkomsten, of organiseer er lokaal zelf een.

Doel van het project Krachtiger ouder worden is bewustwording creëren over de toekomst van senioren en de dialoog op gang brengen over hoe zij denken over hun toekomst, vitaliteit, wonen en zorg. De Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM, SOMNL) is de trekker van de regiobijeenkomsten en zoekt hierbij uiteraard de samenwerking met andere partners in de wijk, de buurt of het dorp. Het initiatief sluit aan bij de landelijke campagne Praat vandaag over morgen die het ministerie van VWS in maart 2024 is gestart.

Sluit aan bij geplande regiobijeenkomsten…
Op de website van de Seniorencoalitie vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de in het najaar geplande regiobijeenkomsten:
25 september in Theater de Speeldoos, Baarn
15 oktober in Tolhuistuin, Amsterdam
13 november in Martiniplaza, Groningen
11 december in Cultureel Centrum Landvast, Alblasserdam

… of organiseer er zelf een
In de folder Krachtig ouder worden vind je een nadere toelichting op het project en de wijze waarop samenwerking tussen Krachtig ouder worden met lokale organisaties vorm kan krijgen.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Het gesprek lokaal organiseren, zelfstandig of in samenwerking met andere lokale organisaties
  • Werving van gemiddeld 15 tot 50 deelnemers per lokale bijeenkomst
  • Het faciliteren van een ruimte met gesprekstafels in de buurt
  • Verslag leggen van de lokale bijeenkomst met de opgehaalde output en andere bevindingen
     

Welke ondersteuning krijg je hierbij?

  • Toolbox met (communicatie)materialen zoals persberichten en een uitnodigingstekst. Denk ook aan tafelmateriaal, zoals een inleidend verhaal over ‘Krachtig ouder worden’, een openingsvideo, dialoogvragen en een tafelkaartje met richtlijnen voor een succesvolle dialoog
  • Tegemoetkoming in de kosten van maximaal 250 euro per lokale bijeenkomst
  • E-learning voor gespreksbegeleiders vanuit jouw organisatie die de bijeenkomst begeleiden. Zij volgen een training volgens de methode van het Waarderend Onderzoek (Appreciative Inquiry – AI)
     

Praat vandaag over morgen: laten we zorgen dat die waardevolle gesprekken over ouder worden in heel Nederland plaatsvinden, thuis en in het buurthuis.

Neem voor meer informatie contact op met senior adviseur Truus van Tiggelen.


Lees ook: