Nieuwsbericht

Jaarplannen overtuigend presenteren met de Business Masterclasses Sociaal Werk

12 augustus 2024 | 2 minuten lezen

Nu september nadert maken velen zich op voor de jaarplannen van volgend jaar. Bij het maken van nieuwe plannen is het vaak een uitdaging goede financiering te vinden en te krijgen. De Business Masterclasses Sociaal Werk helpen je om jouw ideeën overtuigend te verkopen aan (potentiële) financiers.  

Met de Business Masterclasses leer je een stevig projectplan te schrijven met een realistische planning en begroting. En hoe je het met een goed onderbouwd verhaal, op basis van data en wetenschappelijk onderzoek, onweerlegbaar kunt presenteren aan je (potentiële) opdrachtgever(s). Zo onderzoek je onder andere of er nog andere financieringsmogelijkheden voor je project zijn, waardoor je als organisatie minder afhankelijk wordt van subsidies.  

Hoofd docent Hans Cremer: “Ik zie bij de deelnemers veel hart voor het werk, maar blijkt het nog lastig voor hen om te vertellen wat ze precies doen en waarom ze het doen, de Why en de What. Terwijl juist deze punten voor bijvoorbeeld wethouders, die vaak een bedrijfskundige achtergrond hebben, gaat helpen om ze te overtuigen om via sociaal werk hun politieke doelen te behalen.”  

Ruim twintig deelnemers hebben inmiddels de Business Masterclasses Sociaal Werk succesvol afgerond.  

Ik vond het erg uitdagend in inspirerend. Fijn om eens op een hele andere manier, met onderbouwing te werken aan een onderwerp. Want we weten allemaal dat wat we doen goed is, maar bewijs het maar.

Alleen voor leden
De Business Masterclasses Sociaal Werk zijn speciaal ontwikkeld voor leden van Sociaal Werk Nederland, in nauwe samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De lessen worden aangeboden met een combinatie van digitale trainingen, online coaching en fysieke lessen in Utrecht. Je werkt met andere professionals waardoor je ook direct een mooie gelegenheid hebt je netwerk uit te breiden.  

Zo leer je in de fysieke bijeenkomsten van en met elkaar. Tijdens een aantal individuele coaching gesprekken kun je sparren met de vakdocent Hans Cremer. Hans heeft een achtergrond in sociale wetenschappen en bedrijfskunde.  

De docent heeft het heel goed gebracht en ons vanaf het begin meegenomen de diepte in. Mijn ambitie is weer helemaal aangegaan. Ik heb heel veel geleerd wat ik nu gelijk toepas, zowel in de praktijk maar ook als ik mijn verhaal voor de bühne breng. Heel tof dat ik dit heb geleerd.

Wees er snel bij 
Door de kwaliteitsgarantie van de lessen is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in! 

Informatie over kosten en de lesdata van de Business Masterclasses en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op onze website (inschrijven kan tot 10 september). 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectmedewerker Loes Kalter, 06 - 29 35 53 29.