Nieuwsbericht

Spijker je kennis bij in de Focusweek Armoede

6 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Wil je armoede beter begrijpen en de oorzaken en gevolgen aanpakken? Doe dan mee met de Focusweek Armoede 2024 van 14 tot en met 18 oktober a.s. Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op waarmee je armoede beter kunt begrijpen en agenderen. En spijker je je vaardigheden bij waarmee je mensen beter kunt ondersteunen.

Opdrachten, tips en handvatten
De Focusweek Armoede verrijkt je met kennis over geldzorgen, langdurige armoede en wat dit met mensen doet. We gaan in op oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen, stress en emoties bij armoede en schulden, het belang van vroegsignalering en de structurele oorzaken van armoede. Elke dag staat in het teken van een ander thema met een bijpassende opdracht. Als deelnemer krijg je deze automatisch toegestuurd. Meedoen kost je maximaal een kwartier per dag. 

Voor wie?
Meedoen is interessant voor sociaal werkers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, maar ook voor studenten, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden. Tip: ga samen de uitdaging aan! Het is nog leerzamer om de week samen met je collega’s te doorlopen. Schrijf je gezamenlijk in en bespreek de opdrachten in jouw team.

Waarom zou je meedoen?

  • Je leert op een andere manier te kijken naar het vraagstuk
  • Je spijkert op een laagdrempelige en snelle manier jouw kennis en vaardigheden over armoede bij
  • Je krijgt zicht op de oorzaken en gevolgen van armoede, op dat waar je wel én geen invloed op hebt
  • Je leert, gebaseerd op de nieuwste inzichten, wat belangrijk is in het begeleiden van mensen in armoede
  • Deelname is gratis
     

Klik hier om je aan te melden. Lees voor meer informatie het artikel Vijf vragen over de Focusweek Armoede: doe jij mee?

De Focusweek Armoede is een initiatief van Movisie in samenwerking met de Week tegen Armoede (Hogeschool Arnhem en Nijmegen), Associatie Wijkteams, Armoedecoalitie Utrecht, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Sociaal Werk Nederland.