Nieuwsbericht

Samenwerking met PostNL bij Hart van Nederland

5 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Gisteravond besteedde Hart van Nederland op SBS6 aandacht aan de bijzondere samenwerking tussen Sociaal Werk Nederland en PostNL. Post- en pakketbezorgers zien veel gebeuren in ‘hun’ wijk. Soms hebben ze misschien het gevoel dat het niet helemaal goed gaat met iemand. In meer dan 175 gemeenten kunnen bezorgers inmiddels hun zorg over een buurtbewoner doorgeven aan een lokale sociaalwerkorganisatie.

Bezorger André Meure vertelt in de uitzending hoe blij hij is met dit initiatief. Vorig jaar maakte hij iets mee met een oudere dame op zijn route. "Ik moest bij haar een pakket afleveren en ik weet dat zij altijd thuis is. Ze heeft een klein hondje dat altijd blaft. Ik belde aan en er gebeurde niets. Ik ben toen vertrokken, maar bleef een raar gevoel houden." De volgende dag had hij geen pakket voor haar, maar belde toch even aan: ze bleek te zijn gevallen. In dit soort gevallen is het fijn als je ergens anoniem met je bezorgdheid terecht kunt. De bezorger geeft alleen straat en huisnummer door; de sociaalwerkorganisatie pikt het signaal op.

In Hart van Nederland licht directeur-bestuurder Lex Staal namens Sociaal Werk Nederland de samenwerking met Post NL nader toe. We streven ernaar om in alle gemeenten een verbinding tot stand te brengen tussen post- en pakketbezorgers en de lokale sociaalwerkorganisatie. Omzien naar elkaar zit tenslotte in het dna van de postbezorger én van de sociaal werker.

Meer informatie over de samenwerking vind je in dit nieuwsbericht.

Kijk de uitzending van Hart van Nederland hier terug (vanaf minuut 07:25).

Wil je met jouw organisatie meedoen, plan dan een digitaal kennismakingsgesprek.


Van 26 september tot en met 2 oktober a.s. is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Doe je ook mee?