Podcast-reeks over veerkracht: Presikhaaf University laat jongeren zien hoe kansrijk zij zijn
Een jongere die thuis zijn laptop moet delen met vier broertjes en zusjes. Of een tiener die regelmatig zonder ontbijt de dag op school moet beginnen. Zij krijgen al snel het label kwetsbaar. Maar daar is Melvin Kolf, initiatiefnemer van Presikhaaf University in Arnhem het niet mee eens: het zijn vaak heel ambitieuze jongeren, die opgroeien in een kwetsbare omgeving.
In Platform JEP de podcast vertellen hij en jongerenbegeleidster Leïla Laroussi hoe je ervoor kunt zorgen dat jongeren terugveren als het tegenzit. Deze podcast is de tweede in de reeks van zes, allen gebaseerd op casussen uit het boek 'Speelruimte voor identiteit. Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming met jongeren’ (Amsterdam University Press) door Stijn Sieckelinck en Femke Kaulingfreks.
Het jongerencentrum Free2Move van Travers Welzijn in Zwolle zet vechtsport in om op een positieve manier de identiteit van jongeren te vormen. Bokshandschoenen aan dus. Maar daar blijft het niet bij: ook het ontwikkelen van een innerlijk kompas is belangrijk. Zodat de tieners veerkrachtiger zijn als ze de deur van het jongerencentrum achter zich sluiten. Hoe werkt dat in de praktijk? Daarover gaat de derde podcast van Platform JEP. De casussen uit het boek: 'Speelruimte voor identiteit. Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming met jongeren’ (Amsterdam University Press) door Stijn Sieckelinck en Femke Kaulingfreks, vormen de basis voor deze serie.
Je vindt de hele podcastserie hier.
Sociaal Werk Nederland is partner van platform JEP.